sobota 1. září 2007

Sucho


Wake county (oblast kolem Raleigh) zasahlo sucho. Americane zareagocaly velmi priznacne, vymysleli tisic novych pravidel. Treba neplytvat vodou. Zalevat se smi jen v urcity den a podobne. Take jsou vypustene okrasne fontanky apod.


Nektera pravidla jsou docela smesna. Treba zavrete vodu, kdyz si cistite zuby. Nebo voda se bude v jidelne podavat jen na pozadani. Ale napustit bazen vodou z vodovodu si muzete kdykoli (ale i to bude zakazane v druhem stupni, pokud na nej dojde).

Ale nektera jsou uplne postavna na hlavu. Treba nemame pouzivat normalni talire a pribory, ale jist vsechni z plastu a pak to vyhodit. Tim se usetri voda na miti nadobi. Nevim, jestli vynalezce techto narizeni pocital sse spotrebou vody a ropy na vyrobu tech plastu. Ptal jsem se ostatnich a vysvetlili mi, ze ty plastove veci se nevyrabi ve Wake county takze je to O.K.

Coz je prave typicky americke. Kdyz mate problem, vyvezte ho do Ciny. Amerika vyvazi do Ciny i odpad na recyklaci. Je to vyhodne, protoze dovoz z Ciny je vetsi nez vyvoz. Takze lode pripluji plne zbozi do U.S.A. a zpatky by jeli prazdne. Takze je naplni odpadem, kteri cinane radi zrecykluji (a zbozi pak putuje zase do Ameriky).
Pro zajemce pridavam adresu na podrobna pravidla

Žádné komentáře: