čtvrtek 23. srpna 2007

Jak jsem propadl geocachingu

Za nejdriv co je to ten geocaching (cti dziokacing). Jedna se o celosvetovou hru majitelu GPS prijimacu (ale jde to hrat i bez nej). Princip je takovy, ze nekdo nekde schova cache. To je schranka obsahujici papirek na podpis a nejake drobnosti (nekdy). Schranka muze byt malinkata i velka. Souradnice a popis skryse pak prida na specialni webovou stranku (www.geocaching.com). Tam si to prectou ostatni a jdu hledat. Kdo najde tak se tam podepise, muze si vzit nejakou malickost a neco tam nechat. Uspech pak nahlasi na zmine strance. Vice muzete najit na uvedene strance nebo na strankach ceske komunity "kaceru" http://wiki.geocaching.cz/wiki/Hlavn%C3%AD_strana

Ja jsem na tuto zabavu narazil pri hledani infomraci o GPS. A uz mam nalezene prvni dve skryse tady v okoli. Jedna byla primo v campusua jedna v nakupnim centru. Obe byly oznamkovany jako lehke, ale pro mne to az tak lehke nebylo. Clovek se musi docela snazit.

Jestli Vas zajima muj bolavy zub, tak dneska uz je to skro v poradku. Zazehnal jsem to dokonalym cistenim a desinfekci chlorasepticem (zazracny preparat z mistni vyroby, ktery neobsahuje chlor, ale phenol).

Žádné komentáře: