čtvrtek 9. srpna 2007

Klimatizace uz zase funguje


Vcera se sem poprve zasel podivat Ryan, ktery tu normalne bydli a jeho tata dum vlastni. Takze hned zaridil opravu klimatisace a my jsme mohli opustit nas improvizovany pristresek v prizemi (viz. foto).

Take uz se odstehoval Dean, ktery ted bydli v dome s Chrisem. Sice bydli v mistnosti, kde je pracka, ale lepsi nez nic. Anna a Katka se budou pravdepodobne taky stehovat docela brzy. Ale na druhou stranu se zase zacnou stehovat dalsi lide sem.

Moje experimenty funguji docela dobre, ale puvodni plan 4 za den jsme museli opustit. Stihnu maximalne 3. A navic kapacita HPLC na analyzu je taky omezena a nejsme jedini, kdo ji potrebuje. Dneska budu mit ovsem jiny zazitek, mel bych delat kalibraci na TOC. Ironie, prvni prace se strojem, ktery mame na ustavu bude v U.S.A.

Tento tyden tady zacali opravdove prazdniny, takze na 14 dni se skola vyprazdni. Dokonce zavreli i foodcourt, kam normane chodim na jidlo, takzde musim hledat jine zdroje. Vcera jsem byl opet v Mitchies taver a mel jsem neobvyklou kombinaci - sendvic se sunkou, bramborovy salat, slane krekry pod nazvem Italian Hero. Ale konecne se mi podarilo elegantne dat spropitne, ktere je tu povinne (15% z utraty).

Vcera vecer jsme varili exickou kuchyni. Tacos v tortille. Mexicka kuchyne je tu desne popularni, da se koupit skoro vse potrebne v sacku. Akorat mam hrozny zmatek v tech nazvech, to je same tacos, burritos, nachos a nakonec to stejne je vzdycky neco z kukuricne mouky a omacka s mletym masem a zeleninou. Nevim jestli se nekdo vzpomene na ten sci-fi film, kde jedina restayrace v budoucnosti je TacoBell. Konecne jsem pochopil ten vtip, TacoBell prodava totiz vyhlasenou nejhorsi mexickou kuchyni tady. Zdravim do kndelikovych Cech a tesim se svickovou.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Nic se neboj, svíčková určitě bude jakmile se vrátíš!!!!

Anonymní řekl(a)...

tak nic, myslela jsem, že svíčková na tebe bude čekat doma ve středu k obědu s věnečkama, ale nevím jest-li dáš přednost mé a nebo svíčkové od maminky. To se ještě domluvíme. Zdeňka

Martin řekl(a)...

Svickovou si dam klidne dvakrat, ale spis nevim jestli po letu nebudu mit moc rozhazeny zaludek.